Om mig

Interview: ' Jeg havde lyst til at gennemtæske min datte...

BT, 23.04.2016, Side 28, af Simon Riedel.

Jeg havde lyst til at hævne mig, da... min datter blev overfaldet i Søndermarken, men gerningsmanden blev ikke fanget, så jeg fik ikke mulighed for at gennemtæske ham. Min dengang 19-årige datter var ude at løbe en konditur en novemberdag for et par år siden, og hun blev kastet om på jorden af en mand.
Han sagde: ' I kill you', og hun prøvede at få ham fra sig ved at råbe, at hun havde en sygdom, der smittede. I kampen lykkedes det for hende at få smøget sig ud af sin sweatshirt, så han stod tilbage med den, og hun kom på benene og løb væk. Hun var så heldig, at en anden kondiløber, der viste sig at være politimand, kom forbi kort efter, og det betød, at hele Søndermarken på Frederiksberg blev afspærret og politiet tilkaldt. Hun blev sat ind i en bil i en dragt for at bevare dna-spor, men det lykkedes ikke at finde overfaldsmanden, der var mørk og talte gebrokkent engelsk. Jeg ville have tæsket ham gul og blå. Jeg er glad for, at min datter slog ham og slap væk. Min datter og Lars Hedegaard er nogle helte, der slår fra sig, jeg er imponeret over den kraft, der var i hende, hun klynkede ikke bare og gav op.
Krig er alt andet end smukt, men... det kan være nødvendigt i selvforsvar, og derfor er vi snart i Irak og Syrien for at nedkæmpe Islamisk Stat med bombardementer fra luften.
Jeg mener, det er en god plan at bombe dem og samarbejde med grupper på jorden. Islamisk stat udgør en trussel imod Danmark, så vi skal være med til at nedkæmpe dem. I øvrigt er det underligt, at vi modtager mange flygtninge, eller lad os kalde dem migranter, fra Afghanistan og Irak. Dem mener jeg ikke, vi har noget ansvar overfor, fordi vi har kæmpet i deres land, fjernet al-Qaeda og Saddam Hussein.
Det gjorde vi for at befri Danmark fra en terrortrussel, der udgik fra deres lande. Vi gjorde det ikke for at indrette deres lande for dem, eller for at de skulle rejse til Danmark, hvis det gik dårligt med at forbedre deres lande. Vi gav afghanerne en chance for at bygge et land op, som er lige så godt som Danmark. Det er så ikke lykkedes. Men jeg kan ikke se, hvorfor nogen mener, vi bør tage imod deres flygtninge, fordi vi har kæmpet i deres lande.
Jeg har brug for pædagogik i Folketingssalen, når... vi får de samme og de samme og de samme kommentarer og spørgsmål fra venstrefløjen. I tirsdags havde vi debat om, hvorvidt vi skulle sende fly af sted for at bekæmpe Islamisk Stat, og der blev venstre-fløjen ved med at spørge, om vi om 200 år kunne være helt sikker på, om der vil opstå en gruppe, som vil bekæmpe os igen? Nej, jeg kan sjovt nok ikke forudsige hele historien.
Der har man virkelig brug for at trække vejret dybt, bide tænderne sammen og svare roligt igen og igen og igen. Selvfølgelig kan vi heller ikke redde verden og indføre danske tilstande overalt, det er faktisk svært nok bare at bevare Danmark som et nogenlunde ordentligt land.
Den opgave burde venstrefløjen tage meget mere alvorligt i stedet for at tænke på alt muligt rundt omkring i verden. De burde være mere optaget at gøre noget godt for Danmark.
Mit temperament kan blive sat på en prøve... også som lærer. Det er vigtigt, at man bliver ved og ved og ikke bliver rasende eller utålmodig overfor eleverne. Man er nødt til at acceptere, at folk ikke er så kloge eller så modne. Ingen mennesker bliver ældre end fire år indvendigt. Aldrig. Det er mit menneskesyn.
Det viser sig ved, at mennesker bliver såret over kendsgerninger, de bliver kede af det, stiller idiotiske spørgsmål igen og igen, og så må man bare prøve at være venlig og imøde kommende. Man må ikke blive skuffet og ikke have for høje forventninger. Men det med, at alle er fire år indvendigt, gælder også mig selv.
Det viste sig, at min far... ikke fik helt ret, for det er faktisk gået værre, end han forudså i 1986, da han (Søren Krarup, red) lavede den helt store ballade med kampagnen ' ikke en krone til flygtningehjælpen'. Han indrykkede annoncer og stod bag en stor underskriftsindsamling.
Mennesker kan ikke bare skifte verdenssyn, fordi de rejser til et andet land.
Dengang sagde man ' Kom bare her, I skal nok blive nogle andre mennesker', men det er der jo ikke nogen mennesker, der kan. Man kan ikke pille 3.000 års historie ud af folk, det er hvad man har bedt de islamiske indvandrere om. Hvis man kender den tankegang og religion, ved man, at den betyder alt. Den måde, vi mennesker ser verden på, vores begreber om godt og ondt, får vi i arv fra vores forældre. At vi har demokrati og ligestilling, er noget, der ligger i vores kristne kulturarv, også selvom man ikke er blevet konfirmeret eller kalder sig kristen.
Det er vigtigt, at vi danskere bevarer..
Danmark som et frit land med dansk kultur og kristendom. Hvis vi helt eller delvist konverterer til islam, mister vi friheden og på lang sigt rigdommen og ytringsfriheden. Vi mister muligheden for, at kvinder kan gå alene på gaden om aftenen eller at have smart tøj på om fredagen uden at være bange for at blive skældt ud og bedt om at tage tørklæde på.
Jeg er ofte bange for... om jeg er ordentligt forberedt i mit arbejde som politiker. Jeg er perfektionist og forbereder mig grundigt, men da jeg sidst gik på talerstolen i Folketinget, var jeg faktisk uforberedt, men jeg synes, det gik meget godt alligevel.
Det gør mig glad, når... jeg er ude at ro. Jeg ror i det, der hedder en to årers inrigger, det er typisk lange ture på en times tid -10 til 12 kilometer.
Jeg burde sige undskyld til... mange mennesker.
Jeg kommer tit til at jokke folk over tæerne.
Jeg bør sige undskyld til min mand, børn og kolleger. Jeg prøver altid at gøre det, når jeg gør noget dumt eller ubetænksomt. Når jeg bliver vred og skælder ud, fortryder jeg det tit ti minutter efter.
Jeg sørgede dengang... min søns kammerat blev dræbt i Afghanistan af en vejsidebombe.
Jeg var til begravelsen i Holmens Kirke, og det tog hårdt på mig. Min søn var nogle hundrede meter fra eksplosionen.
Det giver mig et kick, når... jeg vinder en konkurrence, men nu stiller jeg ikke op i mere.
For tre år siden fik jeg en sølvmedalje i DM i langdistanceroning.
Jeg bliver rasende,... hvis folk påstår, jeg er racist, eller de forvansker mine synspunkter, så der spredes onde rygter om en. Den slags spin bruges ihærdigt af mine politiske modstandere.
Da jeg f. eks. for nylig talte om, at forældre skal have revselsesretten, er det ikke fordi, jeg mener. man skal slå sine børn. Jeg mener bare ikke, man skal kriminalisere de forældre, der har givet deres barn en lussing, for hvis en mor bliver kriminaliseret og skal straffes, kan det bryde familien op, og der kan komme tvangsfjernelse, og det er værre end den enkelte lussing. Men det er klart, at hvis man tæsker sine børn systematisk med en ledning eller banker dem, fordi de f. eks. ikke vil bede -som imamen i Grimhøj anbefalede -så skal det straffes. Min far har aldrig slået mig -jeg har selv givet mine børn lussinger nogle få gange, det indrømmer jeg gerne, der var ingen der kom til skade.
Det bedste ved at være mig er... at jeg synes, jeg er meget heldig -jeg har to glade og sunde børn og en dejlig mand.
Jeg er meget taknemmelig for... at min søn kom uskadt hjem fra Afghanistan mere voksen og moden. Han var 20, da han kom hjem, nu læser han til ingeniør.
bt@bt.dk
Marie Krarup om..
VOLDTÆGTSFORSØG NØDVENDIG KRIG OG AT INGEN ER ÆLDRE END FIRE ÅR.

Fakta: BLÅ BOG
Marie Krarup (f. 1965) er MF, valgt i 2011 for Dansk Folkeparti. Hun er datter af tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Søren Krarup. Marie Krarup tog en klassisksproglig studentereksamen fra Ribe Katedralskole i 1984. Hun læste derefter 1. år på teologistudiet, Aarhus Universitet, fra 1984 til 1985. Begyndte i 1985 på Forsvarets Specialskole for at blive reserveofficer; sprogofficer med grunduddannelse i russisk. Samtidig med rådighedstjeneste gennemførte hun universitetsstudier og blev i 1996 cand. mag. i slavisk sprog og samfundsfag.
Herefter var hun fuldmægtig i Forsvarsministeriet og i 1998-2001 udstationeret som assisterende forsvarsattache ved den danske ambassade i Moskva med rang af major.
Tog sidefag i religion på Åbent Universitet i 2006, pædagogikum i 2006-07, og fra 2007, indtil hun blev medlem af Folketinget 2011, ansat som lektor ved Frederiksborg Gymnasium.