Debatindlæg bragt i medierne

Drop offerrollen og vælg friheden

JV, 13/1/2017.

 

Den islamiske konvertit Helene Arca savner et godt havbad. I en artikel på dr.dk klynker hun over burkinien: " Jeg kunne godt tænke mig at kunne hoppe i havet uden at skulle have en dragt på. Jeg savner at mærke vandet på huden." Til det er der kun et svar til Helene: Du er en fri kvinde i et frit land. Drop ekstremismen.
De ortodokse islamiske tildækningsvaner for kvinder gør sig ærligt talt ikke godt i et frisindet land som Danmark.
Det er klart, at du savner følelsen af havvand på huden, for det er, modsat heldragter som burkinien, en naturlig ting. Du har formentlig som de fleste andre danskerne også nydt bølgernes brus, indtil du som 16-årig konverterede til islam. Vores berømte danske kyster tiltrækker da også årligt tusindvis af badeglade turister, der tilsyneladende ikke lider af kropsforskrækkelse.
Burkinien er et kvindefjendsk og udansk stykke beklædning. Den hører ikke til i Danmark. Gør du som feministerne i 60' erne og brænd den. Tag derefter et sundt burkini-frit dyp i havet. Det renser både krop og sjæl, og det er sandsynligvis derfor, at du savner det.
Kvinderettigheder og ligestilling kom ikke af sig selv. Det var en lang sej kamp. At danske konvertitter nu frivilligt sætter barrierer op for deres egen livsudfoldelse, er tåbeligt.
Det svarer til, at kanariefuglen selv flyver ind i sit bur, og låser lågen bag sig.