Debatindlæg bragt i medierne

De råber " nyttig idiot" efter mig, men argumenterer sel...

JV, 11/2/2017.

 

I de seneste uger har vore politiske modstandere gjort meget for at fremstille Dansk Folkeparti og mig personligt som folk, man ikke kan stole på, når det kommer til landets sikkerhed.

Socialdemokratiets Morten Bødskov har om DF udtalt: " Sikkerhedstrussel: Partiet, der jagter danske KGB-agenter, støtter nu åbenlyst tidl.

KGB-officer Vladimir Putin." Europaparlamentariker Morten Helveg (R) følger op: " Dybt skadeligt.

For Danmark, Europa og Vesten.

Marie Krarup er Putins nyttige idiot.

Putin må skrige af grin." De to herrers udtalelser er komiske, og de er meget langt væk fra det, som sagen drejer sig om. Sagen drejer sig om, at der er en uvilje i Vesten til at lave en kølig, rationel analyse af Rusland og derefter udtænke en sammenhængende strategi i håndteringen af denne besværlige, men stærke magt.

I stedet for kølig analyse lyder mere og mere hysteriske råb om et nærtforestående angreb, og om at Putin er Hitler (Hillary Clinton) og komplet umulig at kommunikere med. Derfor undgår EU og NATO så vidt muligt at tale med Rusland og vil kun se en militær løsning på uenighederne.

I STEDET FOR AT LØSE de konflikter, der foreligger mellem Vesten og Rusland - først og fremmest Ukraine og Krim - skriger vi vor angst ud over tagene, mens vi holder os for øjne og øren.

Folk dør i Ukraine lige nu. Og Vesten kan ikke finde ud af at bruge sin tilbageværende politiske kapital til at lægge pres på begge sider i konflikten for at opnå en fredsaftale.

I stedet støtter vi aktivt den ene side i konflikten. Det er dybt beskæmmende for en verden, der kalder sig civiliseret. Især fordi vi samtidig faktisk fører fornuftige forhandlinger med Rusland, når det gælder Arktis. I kolde omgivelser kan man godt tale med russerne, men ikke i varme ... Det hænger ikke sammen.

Når jeg og Dansk Folkeparti gør opmærksom på sådanne forhold, hyler og skriger man, at vi er " nyttige idioter". Hvis ikke det var så sørgeligt, ville det faktisk være ret morsomt.

For hvorfor kan de to herrer, der bruger deres tid på at forsøge at begå et karaktermord på mig og Dansk Folkeparti ikke komme med et rationelt argument i debatten? Hvorfor er de nødt til at forsøge at gå efter manden i stedet for bolden? Kunne det være, fordi de ikke har en sammenhængende argumentation?

I DANSK FOLKEPARTI forholder vi os kritiske over for Putins styre. Vi bryder os ikke om det enevældige system, han har indført, og vi vil ikke ønske det indført i Danmark. På det forsvarspolitiske område er vi meget optaget at være et pålideligt medlem af Nato. Vi skal altid have et stærkt forsvar. Man ved ikke, hvad fremtiden bringer, men man ved, at det tager mange år at opbygge et stærkt forsvar.

Når man er stærk og medlem af verdens stærkeste alliance, bør man ikke ty til hysteri og angst for at se virkeligheden i øjnene. Så skal man i stedet forsøge at forstå konflikternes baggrund og bidrage til at løse dem med fredelige midler. " Dialog fra en styrkeposition", hedder det. Det er klogt.

Det kan føre til fredelige løsninger til gavn for alle. Hvorfor skal vi ikke gøre det i stedet for at råbe hysteriske skældsord ud i æteren? For det sidste er vel egentlig ikke særlig nyttigt -kun idiotisk.

Når man er stærk og medlem af verdens stærkeste alliance, bør man ikke ty til hysteri og angst for at se virkeligheden i øjnene. Så skal man i stedet forsøge at forstå konflikternes baggrund og bidrage til at løse dem med fredelige midler.

RØD/ BLÅ.