Debatindlæg bragt i medierne

Muslimer skal ikke have særbehandling

17. juni 2016. Politiko.dk

 

Integration er et bevidst brud med en ikke-dansk ideologi og en bevidst tilslutning til en dansk væremåde.

Man bliver så træt af at gøre opmærksom på det oplagte og indlysende. Men lad mig alligevel gøre det endnu engang. Den sidste uge har nemlig budt på flere tragiske og trælse begivenheder med tilknytning til islam.

De tragiske er naturligvis terrorangrebene i USA og Frankrig. Begge havde tydelige islamiske motiver, men forsøges dysset ned og dækket over af politisk korrekte journalister, eksperter og politikere.

Det trælse eksempel fra den forgangne uge er eksemplerne fra VUC-undervisningen i Danmark, hvor muslimske elever har raset over undervisningsmateriale med emner, de ikke har villet acceptere, – det har drejet sig om både grundloven og sex-scener i film. Også her er det tydeligvis islam, der er udgangspunktet for den grænseoverskridende opførsel. Heldigvis mødes deres opførsel her ikke med accept. De skal leve op til de samme krav som danskere. I samme dur er også VUC-centrenes afvisning af at indrette bederum til eleverne og til at acceptere kvindelige elever i niqab.

Jeg har som lærer i religion i gymnasiet selv oplevet, at muslimske elever ikke ønskede at have tekster fra koranen udleveret. Og slet ikke bogen. De ønskede at have adgang til teksterne virtuelt i stedet, for de var bange for, at deres forældre ville blive rasende eller rystede over at se koranen behandlet som en almindelig bog. Den er jo genstand for dyrkelse i sig selv blandt muslimer. De samme elever var også rystede over at læse koranen. De havde tydeligvis ikke forventet, at indholdet af denne bog var som det nu er. Meget lidt foreneligt med et normalt dansk liv!

Jeg synes, at disse historier viser, at man ikke kan sætte sin lid til tiden, som mange desværre gør, når det drejer sig om integration af det muslimske mindretal i Danmark. ”Det kommer af sig selv i løbet af et par generationer”, eller ”Vi danskere var også religiøse fundamentalister i middelalderen, men se hvor langt vi er kommet i dag”. Men nej. Det er helt forkert. Danmark i middelalderen var ikke som muslimske lande i dag. Tvangsægteskaber var for eksempel forbudt ifølge Jyske Lov fra 1241, og kvinder havde en friere stilling end muslimske kvinder har i Saudi Arabien og Iran.

Islam er en ideologi med et bestemt indhold. Det indhold er uforeneligt med et frit liv i Danmark. Det danske liv bygger på kristendommen, der giver en helt, helt anden basis for frihed, ligestilling og demokrati end islam. Islam modarbejder jo disse goder.

Derfor skal man ikke give efter for form for muslimske særkrav, for det er helt afgørende at muslimer bliver klar over, at det er dem, der skal indrette sig efter den danske hverdag. Ikke den danske hverdag, der skal rettes til efter islam.

Islam skal ikke have særbehandling! Det er komplet vanvid, at tro at integration kommer med tiden. Integration er et bevidst brud med en ikke-dansk ideologi og en bevidst tilslutning til en dansk væremåde.