Debatindlæg bragt i medierne

Ubehageligt menneskesyn

Jv.dk | 29.04.2016

Forleden mødte jeg en mand i Varde, der sagde, at man kan løse de små landsbyers problemer med faldende indbyggertal ved at bosætte flygtninge i områderne.
Jeg må indrømme, at jeg blev overrasket og bagefter vred.
Hvordan kan man tillade sig at se på et menneske som en brik, der bare spilles ind, når en anden brik rykkes ud af spillefeltet? Tror man, at alle brikker er ens? Hvordan kan man tillade sig at tro, at kultur, sprog, religion og vaner ikke har nogen betydning? Jeg synes, det røber et ubehageligt menneskesyn, hvor man ser mennesker som små skruer i en stor maskine. Men sådan er mennesker ikke. Mennesker har en fortælling med sig - en fortid, en kultur en sammenhæng. At tro, at flygtninge fra Mellemøsten kan indgå problemløst i de danske landsbyer og erstatte de fraflyttede eller de ikke-fødte, er en grotesk tankegang.
Hvis flygtningene bliver bosat i landsbyerne og bliver der i længere tid, efter at deres bopælsbinding er ophævet (efter tre år), så vil landsbyerne selvfølgelig ændre sig. Eftersom der er færre beboere i landsbyerne, vil flygtninge hurtigt kunne udgøre en større procentdel, og vi kan derfor ganske hurtigt opnå landlige mini-ghettoer med fremmed kultur.
Er det det, vi ønsker for vores landsdistrikter? For selvfølgelig kan det godt lade sig gøre at skifte befolkningen ud, hvis man har lyst til det - især når der nu foregår en massiv folkevandring ind i Danmark. Men er det ikke bedre at bevare Danmark dansk? Det kræver, at vi samler flygtningene i flygtninge-lejre og sender dem tilbage til deres lande, ligeså snart det er muligt. De skal ikke ud i vores landsbyer eller på arbejdsmarkedet. De skal have beskyttelse og tryghed, men de skal ikke behandles som indvandrere.
Og slet ikke som brikker uden kultur og historie. Det er umenneskeligt at betragte et menneske på den måde!.