Debatindlæg bragt i medierne

Bevar vores madkultur

JydskeVestkysten | 26.02.2016 | Side 16

Den 24. februar kunne man i Jydske Vestkysten læse, at Flensborg by havde forbudt svinekød i byens institutioner, skoler og børnehaver.
Berit Erichsen, talsmand for Flensborg Kommune, giver i Flensborg Avis (24.2.) to grunde til forbuddet: Man vil undgå konflikter med muslimske forældre, og det er resultatet af anbefalinger fra ernæringseksperter.
Det første er muligvis rigtigt nok, men samtidig også udtryk for kortsigtet tænkning. Man skal nemlig være naiv, hvis man tror at muslimske særkrav stopper ved en leverpostejmad i børnehaven.
Giver vi efter for ét krav, kommer vi til at give efter for andre krav. Man skader også indirekte integrationen ved at gå med på religiøse særkrav, fordi nye borgere får opfattelsen af, at de ikke skal integrere sig i samfundet.
Berit Erichsens andet punkt er naturligvis noget udokumenteret vrøvl, og man må undre sig over, om hun mon har konsulteret " ernæringseksperter" i sin lokale moské? Svineproduktion er, ud over at være en vigtig eksportvare, en traditionsrig hjørnesten i landbruget. Der findes ingen tung forskning der kan underbygge ernæringseksperternes anbefaling.
Sagen understreger en meget uhyggelig tendens, hvor muslimske mindretal tvinger majoritetsbefolkningen til at underlægge sig deres tabuer. Andre religiøse mindretal, der har særlige kostvaner, trækker ikke deres religiøse særkrav ned over resten af befolkningen. De tilpasser og integrerer sig, til gavn for alle parter. Men ikke islam.
Vi kender selv lignende sager nord for grænsen, bl. a. i Randers, hvor DF fik sikret dansk madkultur i de kommunale institutioner.
Svinekød er nu en central del af tilbuddet, og bliver serveret på lige fod med andre madvarer.