Debatindlæg bragt i medierne

Læren af det svenske kollaps

JydskeVestkysten | 20.02.2016 | Side 16

" Retssystemet trues af kollaps".
Sådan advarede Lars Alvarsjö, politiinspektør i Stockholm, i et debatindlæg 13.2. i Svenska Dagbladet.
Den slags advarsler bør der lyttes ekstra godt efter, når de kommer fra politiet egne rækker.
En af politiinspektørens bekymringer går på antallet af betjente. Migrantkrisen, terrortruslen, bevogtningsopgaver og grænsekontrol sluger mandskabets arbejdstimer. Samtidig forlader mange betjente jobbet på grund af arbejdsvilkårene.
Hvor galt står det så til? Aftonbladet skrev 15.2. om en mordbølge i det nordlige Stockholm, hvor politiet på nuværende tidspunkt efterforsker 14 uopklarede mord.
Næstformanden for det borgerlige svenske parti Moderaterne var 17.2. på studietur hos integrationsminister Inger Støjberg.
Moderaterne skal snart præsentere en ny udlændingepakke, og de fandt det derfor klogt at høre om vores tiltag og erfaringer.
Nye toner fra nabolandet, der ellers fast har brugt Danmark som prügelknabe! * Vi skal aldrig tage imod flere flygtninge, end samfundet kan bære. Det må være læren fra Sverige.
Velfungerende velfærdsstater med en homogen befolkningssammensætning kunne før i tiden klare sig nogenlunde med en beskeden politistyrke. Men i folkevandringstider med velfærdsmigranter fra Mellemøstens mørkeste udørkner, der potentielt kommer med sekteriske eller klanbaserede konflikter i baglommen, og som erfaringerne viser os, ofte nærer et stærkt had til vestlige frihedsværdier, er billedet desværre et ganske andet.
Vi skal, før det bliver for sent, lytte til politiets bekymringer og tage dem alvorligt. Dansk Folkeparti har altid lagt vægt på, at vi har et velfungerende politi, så danskerne kan sikres en tryg tilværelse.